Veilig sportklimaat

Als Hockeyclub Delta Venlo vinden wij het onze plicht zorg te dragen voor een veilig sportklimaat binnen onze vereniging. En in het bijzonder voor minderjarigen. Daartoe voeren we regels en richtlijnen, die zijn vastgelegd in ons beleid.

Vertrouwenscontactpersoon
Onze vereniging heeft voor jeugd, senioren en personeel een Vertrouwenscontactpersoon (VCP) die kan worden ingeschakeld als er behoefte is aan het bespreken van vragen over grensoverschrijdend gedrag. Een Vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt voor iedereen binnen de vereniging die een vraag heeft over, of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. De VCP is voor iedereen binnen Hockeyclub Delta Venlo: sporters, ouders, trainers, etc.

Kijk op deze pagina voor de contactgegevens van onze Vertrouwenscontactpersoon.

Gedrag, sportiviteit en respect
Op onze hockeyvelden zijn veel mensen te vinden. Van jong tot oud, van sporter tot toeschouwer en vele vrijwilligers. Rekening te houden met elkaar zorgen we samen voor plezier op en rondom het hockeyveld. Met respect voor de anderen en een juist gebruik van de voorzieningen op ons eigen hockeycomplex, maar ook als men te gast is bij een andere hockeyclub. Het komt helaas steeds vaker voor dat we - tijdens de wedstrijd, tijdens de training en gewoon buiten het veld - een gedrag en houding waarnemen waarbij sportiviteit, respect en gezelligheid wat verder te zoeken is. Dit geldt overigens voor leden en voor bezoekers, van zeer jeugdige tot en met volwassen leeftijd.

Zowel buiten op het hockeyterrein als binnen in het clubhuis ben je niet alleen en verwachten wij als Hockeyclub Delta Venlo een rustige, respectvolle, sportieve en positieve houding ten opzichte van de hockeysport, het hockeycomplex en de medemens. Wij hopen dat iedereen zich hieraan kan houden en dat sancties nooit nodig zullen zijn.

Meer weten?

Ongevallen en verzekering
Bij sportongevallen van leden en vrijwilligers dient primair de eigen zorgverzekering te worden aangesproken. In bepaalde gevallen kan de club Interpolis/KNHB polis dekking bieden. Via deze link naar de KNHB site is een uitgebreide toelichting te vinden, indien van toepassing, een schadeformulier.