Boetes gele en rode kaarten en boete onjuist invullen DWF

Nieuws Zondag 26 mei |

Er bereiken ons steeds meer berichten over onsportief gedrag in en om het veld. Zowel van spelers, coaches, begeleiding of ouders. Niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook tijdens trainingen. De gele, maar helaas ook rode kaarten, nemen ongewenst toe in aantal. Omdat wij een negatieve spiraal hierin zien ontstaan, willen wij jullie allemaal nogmaals wijzen op de gedragsregels die wij als club hoog in het vaandel hebben staan. HC Delta Venlo staat voor een veilig sportklimaat en wij vragen iedereen zich te houden aan de regels. En vooral respect te hebben voor elkaar, voor de tegenstander, voor de coaches en de scheidsrechters. Wij zullen de ontwikkelingen goed in de gaten houden en daar waar nodig maatregelen nemen. Daarbij kunnen we sancties hanteren voor spelers en/of begeleiding.

Daarnaast ontvangen wij als vereniging boetes vanuit de KNHB. De kosten voor een gele kaart zijn € 15 euro. Een rode kaart kost € 50 euro. De kostenpost die oploopt is onaanvaardbaar. Met ingang van het nieuwe seizoen 2024/2025 gaan we de boetes die gepaard gaan met het krijgen van een gele en/of rode kaart direct doorberekenen aan het lid dat de boete ontvangt.

Daarnaast willen wij jullie wijzen op het correct en volledig invullen van het Digitaal Wedstrijd Formulier. Helaas blijkt dat er veel teams zijn die dit niet goed uitvoeren. Het kan zijn dat je niet precies weet hoe het werkt. Daarvoor verwijzen we jullie graag naar de de KNHB-site. Handleiding-DWF-NIEUW_Teambegeleiders_DEF_27022020.pdf (knhb.nl)

Ook de scheidsrechters hebben een belangrijke taak als het gaat om het controleren van het DWF en het juist afhandelen hiervan. Vanaf dit weekend zal de KNHB boetes gaan opleggen voor het niet of onvolledig invullen van de Digitale Wedstrijd Formulieren. Ook deze boetes, die op kunnen lopen tot 75 euro per keer, zullen wij doorbelasten aan de teams.

Bestuur HC Delta Venlo