PARA-hockey

Een lichamelijke en/of verstandelijke beperking is geen enkele reden om niet te kunnen hockeyen. Integendeel! Bij Hockeyclub Delta Venlo wordt een nieuwe groep opgestart, genaamd: PARA-hockey.

Deze groep met hockeyers bestaat uit jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De aangepaste vorm van hockey is gericht op kinderen, jongeren en jongvolwassenen die zich door hun lichamelijke en/of verstandelijke beperking moeilijk kunnen meten met leeftijdsgenoten binnen een regulier hockeyteam. Het doel van PARA-hockey is om spelenderwijs met trainingen de basisvaardigheden van hockey aan te leren. Het accent ligt op spelplezier, vertrouwen en het eigen kunnen. Er wordt wekelijks getraind onder leiding van ervaren trainers. We hanteren hierbij het motto ‘gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet’. Daarbij wordt niet uitgegaan van de beperking, maar van wat wél binnen de mogelijkheden van de spelers ligt.

Om iedereen in indruk te geven van wat we vanuit PARA-hockey doen, mag je twee keer gratis mee komen trainen. Deze training is geheel vrijblijvend. We vragen wel om je even aan te melden door een e-mail te sturen naar [email protected] Vermeld hierbij alvast je naam en leeftijd. Hockeyclub Delta Venlo zorgt bij deze proeftrainingen voor hockeysticks en ballen. De trainingen zijn - bij voldoende animo - op zaterdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur.

PARA-Hockey